Täby Park Julmarknad

Eko-Reko-Retro Jul
Julmarknad i Täby Park 2017


Lördagarna 2 och 9 december klockan 11-17

Efter förra årets premiär är det dags igen

Lördagarna 2 och 9 december dukar vi upp en särdeles julmarknad i Täby Park. Närproducerade, juldoftande godsaker, design och hantverk och julens grönska samsas med fina julprylar av alla slag.

Idén är att skapa en ovanligt skön julstämning, ett vänligare tempo, ett härligare utbud – en eko, reko retro jul!

Täby Park är den nya stadsdel som växer fram på det gamla galoppfältet (Täby Galopp) mitt i Täby.

Den 2:a december besöktes marknaden av fler än 5.000 personer och nu laddar vi inför nästa tillfälle den 9:e december med ett ännu större utbud. Nu på lördag kommer ni bland annat kunna hitta följande: Våfflor, glögg, kanderade äpplen, gravad lax, räkor, ekologiska julskinkor från Gotland, pepparkaksdeg, saffran, patéer, godis, tunnbröd, saffransbröd, häst & vagn, tomtar av ull, gran och lera, KRAV-märkta julgranar, iordninggjorda äldre stekpannor och grytor, skärbrädor, glasunderlägg, brickor, speglar, nyckelringar, betongtomtar, senap, sill, kransar av granris men även gammaldags silkeskransar, silver smycken, mininoveller, handgjorda tvålar och smycken, ostar, brända mandlar, popcorn, crepes, popcorn, choklad, prints, brickor, handdukar, handstickade sockor och vantar, honung, mistlar, hemmasydda barnkläder, återbruk och retroprylar 50-70-tal, chutney, marmelader, lammkött, öl, badbomber, julbockar, bröd, ekologiska skönhetsprodukter, olivolja, ljus, veganska bakverk, sjömansarbeten, fröknäcke, tyger, juldekorationer, kaffe, ansiktsmålning, pysselbod, food trucks med bland annat amerikansk, indisk och asiatisk mat samt hamburgare. Restaurangen LoveKitchen inomhus kommer servera julmat för både stora och små och en trappa upp finns ett showroom där man kan lära sig mer om stadsdelen Täby Park och mycket mycket mer…

Följ vårt event på Facebook för de senaste uppdateringarna om lördagens marknad

Julmarknadsevent på Facebook

Täby Park Julmarknad stånd

Nytt i år

extra satsning på mat samt designmarknad inomhus

2016 års marknad blev en succé med över 8.000 besökare. Och i år satsar vi på att bli ännu bättre.

Med LoveKitchen som ny medarrangör blir det extra fokus på mat och dryck. Både att äta på plats och att köpa med hem. Redan när du kommer känns doften av glögg, pepparkakor, saffransbullar, brända mandlar och varm choklad. Inne i restaurangen kan du sitta ner med exempelvis en julbräda, med 3 smaker av julen.

I läktarbyggnaden finns även årets andra julnyhet: en marknad för design och hantverk.

Självklart blir det massor av kul även för barn. Förutom alla godsaker blir det roliga aktiviteter – prova till exempel en tur med häst och vagn.

Julmarknaden arrangeras av Täby Park i samarbete med LoveKitchen.

Julklappsinsamling till förmån för Stockholms Stadsmission

Till förmån för Stockholms Stadsmissions verksamhet Unga Station i Vårberg kommer vi på årets julmarknad att ställa upp en släde där du har möjlighet att lämna en julklapp till ett barn eller en ungdom som har det tufft i sin vardag.nBarn och ungdomar som lever i utsatthet har tyvärr sällan möjlighet att få det de önskar sig. Här är några exempel på vad som kan finnas på hens önskelista

  • Pussel och andra pysselsaker
  • En bok, ett gosedjur, mysiga strumpor, en fin penna eller ett block…

Om du inte kommer på något att ge så är ju presentkort alltid uppskattat

  • Från de vanligaste kläd- eller sportaffärerna
  • Biobiljett/-er eller SL-kort med en liten summa tankad som räcker till en resa eller två

De barn och unga som får stöd har sällan möjlighet att köpa något nytt och därför önskar vi endast nya saker i paketen (ej begagnade saker). Nya saker behöver inte innebära dyra saker utan alla klappar är uppskattade.

När du slår in paketet tänk på att du märker det så att Stockholms Stadsmission vet vem du har tänkt skall få just din gåva (hon, han, hen och ålder) och skriv gärna också från vem det är som önskar en god jul.

Exempel: Till hen 9-12 år. God Jul önskar Lisa.

Här kan ni läsa om Stockholms Stadsmissions verksamheter för barn och unga. 

Film från julmarknaden i Täby Park

Film och bilder från Julmarknaden

Se filmen från Täby Parks julmarknad 2016

Info för säljare

Boka plats för 2017

Jul på Täby Park är en julig marknad med lite speciell inriktning – vi vill att eko, reko, retro genomsyrar hela stämningen. Därför söker vi förstås utställare, produkter och tjänster som bidrar till temat.

Täby Parks julmarknad 2016 blev en succé med över 8.000 besökare och intresset är därför stort i år igen.

2017 ger vi extra plats för design, på en ny inomhusmarknad. Den tar plats inne i läktarbyggnaden i anslutning till både utomhusmarknaden, butiken Re:Uniq och restaurangen LoveKitchen.

Rimmar dina tankar med våra? Då är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Använd formuläret för att lämna en bokningsförfrågan om en plats på Täby Parks julmarknader 2017.

Platsalternativ

Samtliga platser nedan inkluderar el (vänligen specificera i formuläret ungefär hur stort ert behov av el är). Alla bås är belysta och samtliga bord kommer med enhetliga dukar.

Det finns ett begränsat antal av varje typ av plats och intresseanmälan är ej bindande förrän ni fått er plats bekräftad och betalat in avgiften.

Torgstånd
450kr

Fristående torgstånd med tak utomhus (220x80cm)
Obs, taket kommer vara rött/vitt

Foodtruck- plats
500kr

En anvisad plats utomhus (5 m brett)

Bord på designerdel
350kr

Bord inomhus på designerdel. (Krav: egen design).

Bås
FULLBOKAT

FULLBOKAT

Intresseanmälan

Hitta till Täby Park

Galoppvägen 1-3, 183 64 Täby

Täby Park är den nya stadsdel som växer fram på det gamla galoppfältet (Täby Galopp) mitt i Täby.

Grannar tar sig enkelt hit på cykel eller till fots. Bor du lite längre bort, ta gärna Roslagsbanan – vår station heter Galoppfältet.

För dig som väljer bilen finns gott om avgiftsfria parkeringsplatser precis utanför marknadsgrindarna.

Välkommen!