fågel som pratar i skogen
Senaste nytt:

Premiär för AR och VR

I helgen på årets Täby Parkdag var det premiärvisning för Täby Park i Augmented och Virtual reality. Oavsett om du är på dator eller mobil kan du göra en digital rundvandring i de första kvarteren. Testa här>>

Einar Mattsson bygger kvarteret Månstenen i Täby park

Einar Mattsson bygger i Täby Park

I slutet av Parkallén nära den trevliga skogen och den planerade skolan, kommer Einar Mattsson att bygga 150 nya bostadsrätter i kvarteret Månstenen. Vi är glada att hälsa byggmästarföretaget Einar Mattsson välkomna till Täby Park och ser fram emot det nya kvarteret som planeras starta i december 2020.

Köp julgran på stationstorget

Från och med Lucia kan du köpa hem en Skogis-gran av Jägmästarstudenter från Sveriges Lantbruksuniversitet. ÖppettiderDen 13-21 december 16.00 till 20.00Den 23 december 10.00 till 13.00 Julgransförsäljningen sker för 56:e året i rad! Men för första gången i Täby. Pengarna som samlas ihop används för att finansiera studierelaterade resor samt examensarbeten under studenternas sista år på […]

Hyresrätter och förskola

Den första detaljplanen med sina hyresrättskvarter Manegen från JM och Opalen från Skanska har nu fått tillskott av Täby Turf från SSM. Kvarteret  består av 178 lägenheter, ett till tre rum med kök varav 85 procent är ettor och tvåor om 35 – 48 kvadratmeter. I gatuplan planeras även för kommersiella lokaler i form av tre butikslokaler samt en förskola. Inflyttning i Täby Turf beräknas till 2021. 

Simhall till Täby Park

Täbys nya simhall byggs intill Täby Park och Roslagsbanans station Galoppfältet. Öppningsdatum för simhallen planeras till 2022. Simhallen planeras inrymma en 50- metersbassäng, två multi-/aktivitetsbassänger, familjebad, två vattenrutschkanor, bastu och servering. Träningsmöjligheter föreslås i anläggningens gym på entréplan. 

Ny grundskola 2022

I Täby Park byggs en ny grundskola med plats för runt 900 elever, från förskoleklass till årskurs 9. Skolan får en välplanerad skolgård med närhet till grönområden och ligger i direkt anslutning till ett skogsområde och inte långt ifrån den framtida stadsparken i Täby Park. Beräknad skolstart är hösten 2022.

Padel öppnar i Täby Park

Nu öppnar Sveriges största utomhus-
anläggning för padel i Täby Park. Den 1:a Maj invigs de nya padelbanorna. Kom och prova på världens roligaste racketsport! Boka här>>

Gatorna har fått namn

Nu är namnen på gator och torg i Täby Park klara. Läs mer i Täby Park Tidning

Ny infart till Läktarbyggnaden

Ny infart: Läktaren

I och med det nya torget mot tåget har den gamla vägen längs skogsdungen stängts av. All persontrafik hänvisas nu till Galoppvägen som går parallellt med kommunens pendlarparkering.  

Insamlingen fortsätter

Precis som Täby Park Tidning skriver kan du som inte hunnit bidra fortfarande skänka en slant till stöd för Stockholms Stadsmissions arbete på Ung station Järva. Swisha till 9003518. Skriv “Täby Park” på meddelanderaden.

Stationstorget invigs

Lagom till den årliga julmarknaden blev den nya parkeringen och pendlartorget vid galoppfältets station klar. Torget kommer succesivt att fyllas med innehåll och här kommer man hitta JM och Skanskas visningslokaler senare i vinter. Torget invigs Luciadagen till ära.