Press

Kontakt

Självklart berättar vi gärna mer om Täby Park för media. Det är ett unikt projekt med många spännande vinklar – och som dessutom utvecklas hela tiden. Kontakta oss gärna, så hjälper vi till att ta fram det du behöver eller besök vårt pressrum.

Mejla Maria

Täby Park i media

Täby Park nominerat till Svenska Designpriset

2019-08-28: Hur skapar man en grafisk identitet åt en stadsdel som inte finns? När arbetet med identiteten för Täby Park inleddes var det ännu flera år kvar innan bygget skulle börja. Ofta löser man detta genom att skapa mer eller mindre verklighetstrogna renderingar som ska visa hur husen blir. Oscar Liedgren tänkte annorlunda:…

Läs mer

Täby Park i World in property

Klimatanpassad stadsplanering – bättre utomhusmiljö i Täby

2017-04-04: Ett nytt verktyg visar var i ett område det är bäst att bygga lugna, soliga ytor. Och vilka platser som istället kan upplevas som blåsiga och kalla. Metoden används i planeringen av Täby park och ger många fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv…

Läs mer

Täby kan få förarlösa bussar: “Utmaning i blandad trafik”

2017-01-25: Planerna för Täbys nya stadsdel Täby Park är i full gång. Nu är siktet inställt på bussar som ska kunna ta sig fram utan förare.

Läs mer

Julmarknad i galopp

2016-11-25: Till helgen är det dags för första advent. Men den som inte kan vänta tills söndag för att komma i julstämning kan besöka galoppen på lördag.

Läs mer

Premiär för nya julmarknad på galoppen i helgen

2016-11-24: På lördag är det dags för julmarknad i Täby. Enligt arrangörerna blir det en dag fylld av aktiviteter – inte bara försäljning.

Läs mer

Tuffa förhållanden när cyklister intog galoppbanan

2016-11-21: Det blev tuffa förhållanden när MTB Täby Ungdom arrangerade cykelcrosstävlingen CX-galoppen på den gamla galoppbanan, Täby Park, i söndags. – Yrande snö, vinande vind och temperatur kring nollan, så det var upplagt för speciella tävlingar! säger Oscar Ekman, tävlingsledare i MTB Täby.

Läs mer

Jul på galoppen

2016-09-21: Längtar du till jul? Då kommer här en god nyhet. Det ska bli julmarknad på galoppfältet.

Läs mer

Ett steg framåt för Täby Park

2016-06-23: De två första detaljplanerna för Täby Park, som rör cirka 2000 bostäder, har nu gått ut på samråd. Den Täbybo som vill tycka till om området har nu sin chans.

Läs mer

Loppisen blir kvar på galoppen – men kanske inte i bakluckorna

2016-06-22: Täby Galopps stora bakluckeloppis är en populär plats i Täby. En del besökare är dock oroliga för vad som händer när stadsdelen Täby Park ska byggas.

Läs mer

Så blir nya stadsdelen Täby Park med 6.000 bostäder

2016-05-18: En ny stadsdel med minst 6.000 bostäder planeras på galoppfältet i Täby i anslutning till Täby Centrum. 100.000 kvm kontor byggs också. Det är främst Skanska och JM som driver projektet och första inflyttning beräknas till slutet av 2019. 

Läs mer

tabypark_press_logos_SVT

Road show när galoppfältet blir stad

2015-06-05: Täby kommun ska bygga en ny stadsdel och ordnar road show för att få Täbyborna att tycka till när det stora galoppfältet ska bebyggas.

Läs mer

tabypark_press_logos_DN
Hoppla! Ny stadsdel ska förvandla Täby.

2015-05-29: Täby galopp ska förvandlas till Täby park med 6 000 bostäder och nästan lika många arbetsplatser. Den nya stadsdelen är ett av de allra största utbyggnadsprojekten i Stockholms län som ska göra Täby till mer stad än förort. Det är även en chans att bygga ihop en kommun som delas mer effektivt än vad som är nyttigt av en motorväg.

Läs mer

Täby ska få tycka om nya stadsdelen med hjälp av husvagnsturné och lego

2015-05-19: Nu drar kommunen i gång sin husvagnsturné där de åker runt Täby för att ta in åsikter om nya stadsdelen Täby park som ska ligga på galoppfältet.

Läs mer

Nu får du bestämma hur nya stadsdelen Täby Park ska se ut

2015-04-15: Kommunen är ett steg närmare den nya stadsdelen Täby park. Nästa vecka fattar nämnden beslut om att planprogrammet ska ut på samråd. Alltså: nu får Täbyborna tycka till.

Läs mer

Täby Galopp ersätts av nya stadsdelen Täby Park

2015-04-01: Täby Galopp drar till Upplands-Bro och lämnar plats för den nya stadsdelen Täby park. På ett område stort som två Gamla stan kommer bostäder, arbetsplatser, skolor och parker de närmaste åren att växa fram.

Läs mer

tabypark_press_logos_byggvarlden
Galoppfältet blir Täby Park

2015-03-26: Täby kommun har fattat beslut om att ge den nya stadsdelen på galoppfältet namnet Täby park. Området utvecklas gemensamt av JM och Skanska via det gemensamägda bolaget GEAB tillsammans med Täby kommun och Viggbyholms Gård Fastighets AB.

Läs mer

tabypark_press_logos_tabynyheter
Nya namnet på galoppen: Täby park

2015-03-25: Nu är det bestämt att namnet på galoppfältet blir Täby park, första inflyttningen beräknas ske 2018.

Läs mer

 
tabypark_press_logos_byggvarlden
”Infrastrukturen är väldigt viktig”

2015-02-09: Bostadsbyggandet kan börja. En yta lika stor som Malmö innerstad ska förvandlas. På området i centrala Täby ska det byggas 6 000 nya bostäder och mellan 4 000 och 5 000 arbetsplatser. Om allt går enligt planen sätts spaden i marken runt årsskiftet 2016/2017.

Läs mer

Mitti Stockholm Täby Park
Plan för galoppen klubbad

2013-03-13: I förra veckan togs ytterligare ett steg mot utbyggnaden av Galoppfältet. Då klubbade nämligen kommunfullmäktige igenom strukturplanen för den nya stadsdelen. Nu kan arbetet med en detaljplan påbörjas.

Läs mer

tabypark_press_logos_DN
Galoppfältet blir ny stadsdel i Täby

2012-04-23: När galopphästarna flyttar från Täby ska galoppfältet förvandlas till en ny stadsdel. De tre arkitektförslag som nu ska ställas ut rymmer alla omkring 6.000 bostäder och åtskilliga tusen arbetsplatser.

Läs mer