Täby Park en ny stadsdel mitt i Täby

Här kan du leva gott och hållbart

Täby Park har idag strax över 3 000 invånare i nyproducerade bostadsrätter, hyresrätter och ägarlägenheter. Och utbyggnaden fortsätter. För varje dag kommer vi närmare visionen om det vi kallar ”storstad på kartan, småstad i själen”.

Den genomtänkta stadsdelen

En vision för nuet och framtiden

Redan nu kan du hitta din bostad här i Täby Park. Och vi kommer att bli fler och fler, ända tills vi är omkring 20 000 invånare om några decennier. Under vägen får vi såväl stadspark som massor av ny service, kontorsverksamheter, restauranger och  kaféer som gör vår stadsdel komplett.

Har du sett lekplatsen, utegymet, boulebanan, padelbanorna och allt det andra? Här finns plats för både spontansport och organiserade aktiviteter. Och med läget mitt i Täby får du nära till det mesta som simhallen till exempel.

Visionen om Täby Park

Den hållbara stadsdelen

Det är inte bara det framtida livet i Täby Park som ska ge små miljöavtryck. Allt från utformningen av stadsdelen, till byggskedet och driften när alla bor och jobbar här ska präglas av hållbarhet. Miljömässigt, ekonomiskt och socialt.

Här finns bra kommunikationer både Roslagsbanan och bussar. Alla bostäder som JM och Skanska bygger kommer att vara Svanenmärkta. Och det kommer att finnas arbetsplatser, butiker och service, delningstjänster som bil- och cykelpool, grönområden och inte minst platser för aktiviteter och umgänge.

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet

 

Byggherrar

I gott samarbete

Täby Park är ett av Sveriges största stadsutvecklingsområden. För att den nya stadsdelen ska bli riktigt bra är vi flera som skapar den i gott samarbete. Helheten – det vill säga alltifrån detaljplanearbete till finplanering av gator, torg och grönytor – sköts av Täby Park Exploatering AB som ägs av Skanska och JM, Täby kommun och Riksbyggen.

 

Här kan du bo hela livet

Här i Täby Park kommer det finnas plats för ”hela livet” – arbete, bostad och fritid. Förutom 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser planeras det för både skolor, service och äldreboende. Det byggs varierande typer av boenden, både hyresrätter, bostadsrätter, äganderätter och radhus. Allt för att passa in på olika behov och livets olika skeden.

Kolla in Täby Park i mobilen via AR/VR

Taby Park is close to the city centre and the airport

 

 

 

Hårdfakta

Täby Park i siffror

Yta: 70 hektar.
Invånare: ca 20 000, varav ca 5 000 barn.
Lägenheter ca 6 000 i storleken 1–5 rum och kök.
Företag ca 100 med ca 4–5 000 arbetsplatser.
Stadsparker: 1.
Liknande stadsdelar i Sverige: 0.

Historia

Från skärgård till cykelpool

På bronsåldern var Täby en del av skärgården, med mycket vatten och flera mindre öar. Med landhöjningen blev det bördig jordbruksmark och på vikingatiden levde Jarlabanke Ingefastsson i trakten, något vi fortfarande kan läsa om på runstenar. Långt senare kom Roslagsbanan och 1913 byggdes stationen här bredvid. Då hette den Åkerby. 1960 invigdes den stora galoppbanan, som lades ner när hästarna flyttade vidare till Upplands Bro 2016. Då hade Täby Park redan börjat ta form på ritbordet. En stadsdel mitt i Täby med hållbart liv som högsta mål. 2020 flyttade de första Täby Park-borna in i sina Svanen-märkta hus.

I Täby Park har det funnits boende och verksamhet sedan vikingatiden

 

Presskontakt och pressrum

Självklart berättar vi gärna mer om Täby Park för media. Det är ett unikt projekt med många spännande vinklar – och som dessutom utvecklas hela tiden. Kontakta oss gärna, så hjälper vi till att ta fram det du behöver. 

Malin Sehlstedt, marknadschef i Täby Park AB

 

Malin Sehlstedt, Marknadschef
Tfn +46 10 448 70 29                                                                                              
Skicka e-post till Malin     

 

Jesper Åman, VD i Täby Park AB

Jesper Åman, vd
Tfn  +46 73-432 67 35
Skicka e-post Jesper
                                                                           

Anmäl dig till våra nyhetsbrev!