Utegym öppnat i Täby Park

Täby Park fortsätter att öppna upp stadsdelen för spontana aktiviteter. Och nu har grindarna till ett nytt fräscht utegym öppnats

Täby Park fortsätter att öppna upp stadsdelen för spontana aktiviteter. Och nu har grindarna öppnats till ett nytt fräscht utegym. Utegymmet är ett tillskott till de bollsportbanor som redan finns i stadsdelen. Här kan du träna helt gratis och när det passar dig. Gymmet kommer att vara upplyst när dagarna blir kortare så att det känns tryggt att träna här även i skymning. Det finns flera sorters redskap med olika funktioner och tyngd så att det går att träna olika muskelgrupper - allt efter egen styrka och förmåga.

Från gymmet kommer man enkelt att kunna ta sig till eller från den gång- och cykelbana som kommer att gå över fältet till övriga aktiviteter i området. Där kan man även ta en joggingrunda före eller efter ett träningspass på utegymmet. När kommunen öppnar övergången över Täby Allé blir det också enklare att ta sig till och från Täby centrum för dem som redan bor här.

- Det här är ytterligare en milstolpe för att skapa en levande och trevlig stadsdel för alla i olika åldrar. Och just i dessa tider känns det extra roligt att kunna erbjuda flera utomhusaktiviteter. Vi kommer inom kort också att öppna vår lekpark med massor av roliga aktiviteter för de minsta, säger Catharina Wängberg som är ansvarig för de temporära ytor som ännu inte är planlagda i Täby Park.

Utegymmet ligger precis i anslutning till lekparken och det som kallas entréparken. Där har träd och växter planterats i stora planteringslådor som även har fått fina sittplatser. Perfekt för den som behöver pusta ut och vila efter sitt träningspass eller som bara vill slå sig ner och njuta av en picknick i solen.