Butiker och service som gör det enkelt och hållbart i Täby Park

Det är inte bara i lägenheterna som det ska flyttas in i. Snart fylls även service- och butikslokalerna i Täby Park med hyresgäster. Intresset är stort, enligt de lokalansvariga.

Täby Park tidning har pratat med Maritha Högvik som arbetar på JM som uthyrare av kommersiella lokaler och Sebastian Pradilla på Optimal, som hjälper Skanska och Heba att hitta rätt hyresgäster. 

”Täby Park är ett av de mer intressanta områdena att etablera sig i. Det har varit ett stort intresse att hyra lokaler. Täby Park är en stadsdel där många ska flytta in och det är ett bra kundunderlag”, säger Sebastian Pradilla.

Att intresset att etablera sig i Täby Park är så stort från företagen bidrar till att förverkliga den idé som finns för stadsdelen, att det ska vara enkelt och trivsamt att leva här, något som har funnits med sedan första pennstrecket drogs för projektet. Småstadskänsla i storstaden, där det är nära till vänner, till stamfiket, till stadsparken. Skola och dagis finns på cykelavstånd, butiks- och serviceutbud finns runt hörnet. 

Det är också kvarter där hållbarhet kommer i första rummet. Second hand, delningsekonomi, ekoprodukter är viktiga delar i Täby Parks kommande utbud. Företag som verkar inom de områdena är extra välkomna till Täby Park. 

”Man ska kunna klara det mesta av sina vardagsärenden utan att behöva lämna stadsdelen, samtidigt som det ska finnas trevliga mötesplatser, restauranger och caféer. Det ska vara enkelt och trevligt att bo här och det kommer butikerna och serviceinrättningarna att bidra till”, säger Sebastian Pradilla.

Valet av verksamheter är viktigt då de ska svara mot de boendes behov.

 

”Vår vision är att hitta de verksamheter som tillför något som både förenklar livet och förhöjer livskvalitén. Det kan vara allt från restaurang, café, hunddagis, hårsalong, blomsteraffär”, säger Maritha Högvik.

Den hållbarhetsprofil som stadsdelen har sätter även sin prägel på profilen av hyresgäster. Något som står högt upp på önskelistan är till exempel en cykelbutik med kombinerad verkstad, en verksamhet där de boende kan hyra verktyg och en second handbutik.

Även Maritha Högvik märker att intresset är stort:

”Det som varit mest intressant är att öppna café eller restaurang och faktiskt hunddagis”

Handla lokalt.

I den första etappen finns det lämpliga lokaler för restaurang, café/bageri, skönhet och hälsa, servicebutik, skomakare, uthyrningsverksamhet, blomsteraffär, skrädderi, cykelaffär med verkstad, second hand-affär, kanske en barnbutik och en verksamhet med kombinerad webbhandel och butik.

Vill du flytta din egen verksamhet, kan du hitta möjligheterna här: https://taby-park.se/lediga-lokaler/

 

Denna artikel har tidigare publicerats i Täby Park Tidning.