Byggstart för Ryttarstugan

Allt fler kvarter och hus blir klara i Täby Park och de första har redan flyttat in. Samtidigt fortsätter man att bygga på flera håll i området.

Precis intill den blivande stadsparken bygger JM sitt tredje kvarter - Ryttarstugan Västra. I kvarteret blir det förutom bostäder även tre lokaler där en av dem är förberedd för café eller restaurangverksamhet. På den gröna innergården blir det möjligt att odla tomater, persilja, andra grönsaker eller blommor. Barnen får en lekyta och det kommer att byggas en mindre gemensamhetslokal i form av ett litet rött torp som kan användas för social samvaro.

- Just torpet är lite av en symbol för det som tidigare fanns här i Täby Park, säger Malin Germain, marknadsansvarig på JM för Ryttarstugan. Hon berättar att kvartersnamnet Ryttarstugan precis som Nor härstammar från några av de torp som tidigare funnits på platsen.

Kvarteret Ryttarstugan kommer att bestå av två bostadsrättsföreningar med totalt 167 lägenheter. Husen blir svanenmärkta och får lägenheter i olika storlekar – allt från mindre ettor till större lägenheter på sex rum och kök.

- Att husen blir svanenmärkta känns självklart menar Malin Germain. Hela Täby Park har en tydlig vision om ett hållbart stadsliv där det ska vara lätt att leva, arbeta och bo. Därför genomsyras allt från planering till byggnation av ett tydligt fokus på hållbarhet, säger hon.

Inflyttning till Ryttarstugan planeras att börja hösten 2022.

Läs mer om Ryttarstugan på JMs hemsida

Se fler planerade bostäder i Täby Park