Efterlängtade Täby Lekpark har öppnat

Nu har efterlängtade Täby Lekpark äntligen öppnat. Barnen Thallyah, Mimmi, Arnold och Sanna har väntat och väntat och var glada över att äntligen få prova allt det nya.

Parken har flera olika funktioner som stimulerar till kreativitet, olika aktiviteter och rörelser. Balansgång, gungor för små och stora barn, olika utrymmen för att leka kurra-gömma, små hus och grävskopor. Till hösten kommer också rutschbanorna att öppna.  Och verktyg för små byggare kommer att finnas att låna på plats.

- För både vuxna och barn finns det sittplatser där man kan fika eller njuta av en picknick. Några av sittplatserna finns under tak som skyddar mot både sol och regn, säger Catharina Wängberg, ansvarig för de allmänna ytorna.

I parken finns också en fin skogsdunge bevarad med uppvuxna träd och buskar. Och om det blir snö till vintern blir det en perfekt pulkabacke ner för slänten.

- Vi ville bevara så mycket som möjligt av den naturliga växtligheten, men vi har även kompletterat med en del nya träd, säger Catharina

I området har många barnfamiljer precis flyttat in och lekparken är redan en uppskattad plats för både föräldrar och barn.

- Vi har redan fått mycket positiv respons och jag tror att det här blir en naturlig mötesplats för de nyinflyttade familjerna. Här kan både barnen och de vuxna träffa nya vänner säger Catharina.

Mycket av det som finns i lekparken är platsbyggt i trä. Men den utrustning som inte är platsbyggd har tillverkats av miljövänliga material och flera av dem är Svanenmärkta. Täby Lekpark ligger så att det är lätt att ta sig dit från bostäderna i området,  intill utegymmet och fritt från biltrafik. Under den mörka årstiden kommer lekparken vara belyst så att det känns tryggt och säkert att vara där, även i skymning.