Eivor fixade sin drömbutik på Boulevarden

Boulevarden, Täby Parks blivande paradgata, har redan börjat få en inriktning. Vintage och hållbart blir en allt tydligare butiksprofil. Nu senast med Klan & Jack, butiken som blandar smakfull inredning med second hand.

Det är dagarna före invigning. Högtryck ute på Boulevardens trottoarer och ännu högre tryck inne i butiken där ett brett register av produkter trängs på hyllor och bord. Här finns speglar, kuddar, plädar, boxhandskar, en gammal rikstelefon, smarrig lakrits, bord tillverkade av återvunnet material.

"Drömt om att få starta eget"

Här finns även Eivor Gustafsson, butikens ägare. För henne har en dröm just startat.

”Jag har länge drömt om att öppna eget. Både jag och min man är väldigt intresserade av inredning och tanken att en dag få starta en butik har funnits länge. Jag arbetade tidigare som bilförsäljare, men under pandemin blev det stopp i bilförsäljningen. I det läget fick jag möjlighet att förverkliga min dröm”, säger Eivor.

Att drömmen förverkligades i Täby Park var långt ifrån en tillfällighet. Eivor och hennes familj bor i Täby och Eivor kände att det var här hon ville fortsätta arbeta.

”Vi hade besökt Täby Park flera gånger. Jag tilltalades av kvarterens inriktning på hållbarhet. Det stämde väl med min vision hur butikens utbud skulle se ut.”

Började jaga lokal

Så när butiksplanerna hade konkretiserats så pass att målet var att starta i Täby Park och jobbet på bilfirman var avslutat, började Eivor jaga lokal.

” I slutet av februari i år slutade jag mitt tidigare jobb och på 3,5 månad bildade jag bolag, hittade lokal och öppnade butiken. Jag var verkligen ute i sista stund. Det fanns en lokal kvar på Boulevarden, så det var bara att slå till.”

Sedan dess har Eivor fyllt på butikslagret. Här finns möbler tillverkade av återvunnet trä, auktionsfynd, nyproducerat och mycket mer.

"Tror jag hittat rätt i mixen"

”Vi har vänner som arbetat med inredning som tipsade om bra leverantörer, sedan går jag igenom vad som finns på Blocket och Tradera och andra auktionssajter. Utgångspunkten är att jag tycker om det, då finns det förhoppningsvis kunder som också gör det. Nu när jag fått upp mycket av mina produkter har jag redan fått spontana besök trots att jag inte öppnat och det verkar som att jag hittat rätt i produktmixen. Framför allt är det roligt att även yngre generationer uppskattar det som finns i min butik.”

Någon storstilad invigning blev det inte, då restriktionerna kring pandemin begränsade möjligheterna.

”Men jag hoppas och tror att kunderna hittar hit under sommaren. Jag kommer att vara på plats.”

Namnet Klan & Jack, var kommer det ifrån?

”Det är inspirerat av mina föräldrars efternamn, Klanjac, som jag delade upp i två namn, så bevarar jag kontinuiteten!”

I linje med Täby Parks värden

Klan & Jack är ett välkommet nytillskott i kvarteren. Helt i linje med de värden Täby Park står för.

”Vi står inför ett livsstilskifte. Fler människor vill minska sina klimatavtryck. Eivors butik är ett steg i rätt riktning för den stadsdel vi vill utveckla”, säger Maria Campos Björkquist, marknadschef Täby Park.