Här får man massor av positiv energi

Patricia behövde en lägenhet när hon och maken skulle gå skilda vägar. Hon tittade först på området Pegasus i närheten av Täby centrum, eftersom hon gärna ville bo kvar i Täby, men så fick hon tips om Täby Park och det blev kärlek vid första ögonkastet.

Patricia Gärdin tycker om arkitekturen med olika färgsättning, form och höjd på husen. Och hon tycker om innergården. Hon är glad över att ha fått en lägenhet i markplan, med en fin uteplats som hon har lagt trall på. Lägenheten på två rum och kök har tre meter i takhöjd och djupa fönsterbräden vilket ger känsla av rymd.

- Dessutom har jag massor med bra förvaringsutrymmen, flera garderober med skjutdörrar och ett väl tilltaget förråd, säger Patricia.

Den arkitektoniska variationen i kvarteren och gaturummen tycker hon bidrar till att skapa en sann stadskänsla.

- Det här håller verkligen på att utvecklas på ett bra sätt med fina kvarter, nära Täby centrum, naturen och kommunikationer. Här bor man mitt i allt och därför behöver man inte använda bilen så mycket, säger hon.

Från början hade hon funderingar på att flytta till Stockholm, eftersom hon har barnbarn där, men viljan att stanna kvar i Täby var stark.

- Det känns tryggt att bo här och det är kul att få vara med om utvecklingen av stadsdelen säger hon.

Nattarbete

Patricia jobbar natt inom äldreomsorgen och är en av de hjältar som vi gärna vill lyfta fram i dessa tider. Men att jobba natt innebär också att hon måste sova på dagen – mitt i en byggarbetsplats.

- Trots att det pågår arbete runt omkring är det sällan eller i stort sett aldrig som jag blir störd av det. Dessutom visste jag ju om att det från början. Det är också fantastiskt att man håller tidsplanerna, både för inflyttning och markarbeten så man vet när arbetena är klara, säger Patricia.

Rätt beslut

När jag träffar Patricia har hon knappt bott en månad i sin nya lägenhet i Nor som byggts av JM. Hon berättar att det är första gången hon flyttar in i något som är helt nytt. Något hon känner sig både glad och tillfreds med.

- Jag fick en bra känsla direkt när jag flyttat in. Jag blev så väl mottagen, fick bra service och mycket bra information. Även de som jobbar här är supertrevliga, de tittar och hälsar när man möts. En av dem hjälpte mig till och med att bära in soffan. Det är sådant som ger positiv energi, säger hon.

Hon ser fram emot att se hur stadsdelen växer fram och att fler verksamheter etablerar sig i området, som t.ex. bageriet i grannkvarteret Klövern från Skanska och att det planeras för ännu en restaurang i kvarteret där hon bor.

- Det var verkligen rätt beslut att flytta hit. Det känns redan som hemma, avslutar Patricia.