Hyr rätt verktyg istället för att köpa fel.

Skulle du behöva en skruvdragare, en slagborrmaskin, eller kanske en lyftkran till helgen? 
Då går du till Skanska Rentals nyöppnade butik i Täby Park.

I ett av de nyaste kvarteren, i hörnet där gatorna Grästuvegatan och Vinnarcirkeln möts, finns butiken som ska hjälpa Täby Park-bor och andra hemmafixare och att få till sina projekt med rätt verktyg. Det är ju både roligare och enklare att arbeta med rätt grejer. Dessutom är det mer ekonomiskt och mer hållbart att hyra det man behöver istället för att köpa. En borrmaskin används faktiskt bara 20 minuter under sin livstid.

Fossilfria transporter

De stora byggföretagen har hyrt sedan länge. Först på senare år har hyr-och delningsverksamheter riktat sig till privatpersoner. I Täby Park kommer det att byggas i decennier framöver och ett flertal byggföretag finns på plats. När de behöver maskiner eller vill komplettera med nya arbetskläder så går de till Skanska Rental. Allt finns förstås inte i den lilla hörnbutiken. Men bara 20 minuter bort finns Skanska Rentals huvudanläggning på 100 000 kvadrat. Transporter mellan huvudanläggningen i Upplands Väsby och Täby Park sker efter behov med biogasdrivna lastbilar som Skanska Rental använder, vilket innebär helt fossilfria transporter.

”Hållbarhet är centralt för Skanska Rental, vilket stämmer väl överens med Täby Parks viktigaste grundvärden. Vi har det med oss i alla led, från våra gasbilar till de begagnade möblerna som vi inrett vår nya butik med”, säger Marie-Louise Hagström som tillsammans med Tobias Alfredsson finns på plats i den nya butiken.

”Finnas i många år framöver”

”Vi har haft en tillfällig butik i Hammarby Sjöstad under några år, men nu har vi flyttat allt till Täby Park och här kommer vi att finnas i många år framöver”, säger Anders Ahde, områdeschef, Skanska Rental.

Hos Skanska Rental kan privatpersoner också hyra verktyg.

Skanska Rentals största kunder är byggföretag i Stockholm, den här butiken med både maskiner och tillbehör vänder sig även till alla nyinflyttade i Täby Park som ska fixa i sina nya lägenheter med tavlor, hyllor, lampor och allt vad det kan vara som behöver fås på plats.

Onödigt att köpa

”Fördelen med att komma förbi oss är att vi kan hjälpa till, inte bara med rätt verktyg. Kunden får även med sig rätt skruvar som passar. Vi börjar med att fråga vad som ska göras. Är det en betongvägg som det ska borras i så är det sannolikt inte tillräckligt med en enkel slagborrmaskin av den sort som finns för privatbruk. Betongen är så stark idag att det krävs proffsmaskiner som kostar 10–15 000 kr. Då kan det kännas lite onödigt att köpa en när de finns att hyra här för några hundralappar, säger Tobias Alfredsson.

Säkerheten är viktig och Skanska Rental tar med sig säkerhetstänkandet från byggbranschen till privatmarknaden.

”Skyddsglasögon är en viktig punkt där det ofta slarvas, det räcker inte med vanliga glasögon som kan splittras om något går snett. Även arbetshandskar är viktigare än man tror. Förutom nödvändig skyddsutrustning har vår maskinpark en hög säkerhetsnivå. Vi servar och kontrollerar alla maskiner efter varje uthyrning”, säger Tobias Alfredsson

 

 

Fakta Skanska Rental

  • Dotterbolag till Skanska Sverige.
  • Ca 400 medarbetare.
  • Grundat 1990.
  • Rikstäckande från Luleå till Malmö med huvudanläggningar i Malmö (Fosie), Göteborg (Linnarhult) och Stockholm (Upplands Väsby).
  • Miljöcertifierat enl. ISO 14001.
  • Kvalitetscertifierade enl. ISO 9001.
  • Arbetsmiljöcertifierade enl. OHSAS 18001.