Nu blir det andra bullar i "Startboxen"

Ann-Christine har haft en dröm hela livet om att starta eget och nu blir den sann. Den 14 december slår hon upp portarna till Café Startboxen, i Skanskas kvarter Klövern, i hörnet av Parkallén och Boulevarden.

Ann-Christine har tidigare jobbat med marknadsföring och försäljning, men blev för en tid sedan permitterad på grund av pandemin.

- Jag har valt att se det som en möjlighet att förverkliga det jag tycker är kul. Nu kan jag bestämma själv vilka jag vill jobba med och göra något roligt då jag älskar mötet med människor.

Det var hennes granne i Åkersberga, som jobbat i branschen i över 30 år som inspirerade och sporrade henne att öppna café och bageri. Från början skulle de äga verksamheten tillsammans men hennes kompanjon blev dessvärre sjuk så hon kommer att driva det själv istället. Däremot är han kvar som mentor och rådgivare.

Hon berättar att hon tycker att läget i Täby Park är perfekt och att hon valde det eftersom det finns en bred lokal förankring här och det är enkelt att ta sig till och från stadsdelen. Allt eftersom Täby Park växer fram kommer det att bli en naturlig mötesplats, menar Ann-Christine.

- Läget är fantastiskt och det är tilltalande att få vara del av något som utvecklas och att få möjlighet att vara med från start, säger hon.

Idén till namnet startboxen har hon fått från att ha sett bild på hästar och jockey’ s där de stod i boxen innan galopptävlingen började.

- Sen kommer ett besök på cafeterian också vara en bra start på dagen säger Ann-Christine och ler. Har man inte tid att stanna och äta sin frukost här, kan man istället få köpa en frukostbox och ta med sig.

Lokala råvaror

Ann-Christine gillar verkligen att laga mat och baka, men det ska inte bara smaka gott det ska vara en fröjd för ögat också säger hon. Hon kommer att ha färskt, nybakat bröd, bullar, kakor. Man kommer också kunna köpa enklare varma luncher, sallader och smörgåsar. För den som är intresserad erbjuder hon också catering. Och självklart kommer råvarorna att vara både ekologiska och närodlade.

- Jag vill gynna de lokala aktörerna. Men det är också viktigt för miljöns skull att inte överproducera så att man måste slänga bort mat och bröd, säger hon.

För att minska spill och matsvinn kommer hon att stödja organisationer och ideella verksamheter med att skänka bort bröd som har kort datum och frysa in mat som går att köpa till ett lägre pris.

Annorlunda intresse

Ann-Christine är en energisk person som håller igång, tränar och cyklar. Hon har dessutom lila bälte i karate och var också innan pandemin instruktör i simhopp. I tonåren var hon med landslaget i simhopp och tävlade i flera olika europeiska länder.

- Senare som vuxen var jag också instruktör i ”kändishoppet” som gick på TV 3. Att jag fick uppleva mycket som barn och vågat göra olika saker har gett mig bra erfarenheter, berättar hon.

Inte bara café

Caféets inredning kommer att plocka upp historien och ha ett rustikt men ändå ett modernt utseende. Hon kommer att ha olika teman och låta lokala konstnärer ställa ut sina verk till försäljning. Företag och privatpersoner kommer att kunna hyra lokalen för t.ex. konferens, personalfest eller barnkalas. Då kommer Ann-Christin att hjälpa till med allt från servering till att ordna fiskdamm och ansiktsmålning för de minsta.

- Min förhoppning är att det här ska vara ett ställe som är mysigt och familjärt och där man gärna vill ”hänga” och tanka energi. Barnen kommer att få bordstabletter att rita på och sen ta med sitt konstverk hem. Och hit kommer man också kunna ta med lilla vovven medan man äter och dricker gott avslutar Ann-Christine.

Fakta:

God kvalitativ mat i familjär atmosfär. Vi har smakrika sallader, varma smörgåsar, lasagner och dagens lunch samt ett gott fikabröd till alla tillfällen. Ingen tallrik är den andra lik och allt görs med kärlek! Öppettider alla dagar mellan klockan 07.00-21.00 med fina öppningspriser tom 1/2 2021. Läs mer på hemsidan Café Startboxen