Att bo i Täby Park

Vi stämde möte en solig sommardag utanför Bokoteket i Täby Park. Vi var lite nyfikna på hur det kom sig att Trifa flyttade hit och ifall stadsdelen lever upp till de förväntningar hon hade.

Vad är det egentligen som avgör var du ska bosätta dig?  

Hon berättade att det funnits flera anledningar till att valet föll just på Täby Park. Hon kände bl a att hon letade efter ett område som hade "stadskänsla" utan att vara i Stockholm och som dessutom låg nära natur och grönområden eftersom hon hade tänkt skaffa hund. Att det finns bra kommunikationer var naturligtvis också viktigt!  

”Täby Park känns som en liten stad i staden”, det gillar jag. Jag upplever att det ofta saknas en själ i nyproducerade områden men här tycker jag att den finns, säger Trifa. Dessutom tycker jag att människorna jag möter i kvarteren här är öppna och vänliga. De flesta hälsar och jag upplever att det är lätt att skapa nya kontakter”, tillägger hon. 

Grannsämja och nya vänner 

Trifa berättar att hon lärde känna några nya tjejer redan första eller andra veckan hon bodde här. Hon bjöd ganska snart hem dem på kurdisk middag och de hade jättetrevligt. Efter den kvällen ses de ganska ofta och går ut med hundarna, fikar, eller hjälper varandra med olika saker. 

Som nybliven hundägare pratar Trifa gott om Hundlekparken på fältet, som hon menar är en fantastisk mötesplats både för henne och hunden. Att platserna som finns i stadsdelen, som t ex läktartorget, bokoteket, lekplatsen, hundlekplatsen, gräsytorna, utegymmet mm, tillför mycket av den allmänna trivseln i stadsdelen är hon säker på. Hon berättar också att genom de spontana möten som sker, oftast dagligen, i kvarteret, skapas en "vi-känsla" som annars kan vara svår att hitta. 

”Jag upplever att jag blivit lugnare av att bo här istället för inne i Stockholm menar Trifa. Tänker att det beror på närheten till naturen.” Hon betonar samtidigt att hon nog är lika social som tidigare men nu helt enkelt mer social på hemmaplan. Den sköna stämningen och fina gemenskapen som hon upplever i stadsdelen är något hon verkligen uppskattar och tycker är viktigt. Till hösten börjar Trifas lillasyster jobba på restaurang Brödernas som precis öppnat i kvarteret Nor. Något hon ser fram emot.  ”Kanske hon också flyttar hit framöver, det vore jättekul”, säger hon.  

Trots att Trifa inte har några kopplingar till Täby sen tidigare känns det som om hon har hittat rätt i Täby Park och tycker att det lever upp till hennes förväntningar. 

Den eftermiddagen lämnar vi Trifa med ett leende på läpparna. Hennes positiva sätt har verkligen smittat av sig och tankarna går till den gamla slagdängan; ”Det ska vá gott att leva".... Det känns helt enkelt "gott" att höra att hon gillar "sitt" Täby Park.