Här kommer de första Täby Park-borna

Pernilla Jansson och Johan Wigren letade i 2,5 år. Sedan upptäckte de Täby Park. I maj 2020 går flytten från Sundbyberg till en trea i bostadsrättsföreningen Klövern.

 

Pernilla studerar till webbanalytiker och Johan säljer exklusiva bilar. Ingen av dem har några kopplingar till Täby, men båda är stockholmare.

 

”Efter år av letande, fastnade vi för Täby. Det är nära till stan, gott om grönområden, nära till bad om sommaren, bra kommun med bra skolor och det verkar bo trevliga människor här. Så efter att ha tittat runt i Täby fastnade vi för Täby Park”, säger Pernilla.

 

Täby Park uppfyllde de krav Pernilla och Johan ställde på sitt framtida boende.

 

”Prio för oss var solläge, eftersom vi inte har den möjligheten idag, Det skulle vara öppna ytor så en middag kan övergå från kök till vardagsrum. Neutrala inbjudande färger. Nu har vi balkong på båda sidorna, så det är både morgon- och kvällssol”, säger Pernilla.

 

I bostadsletandet fanns det även ett val mellan nyproduktion eller äldre fastighet.

 

”Valet föll ganska snart på nyproduktion, det är renare och öppnare, vi får välja hur vi vill ha det och det dyker inte upp gamla problem som måste fixas”, säger Johan.

 

De båda uppskattar även hållbarhetsprofilen som Täby Park uppvisar.

 

”Hållbarhets- och miljöaspekten var inte avgörande, men det känns väldigt bra att det finns med, att man har gjort ett antal åtgärder för miljöns skull”, säger Johan.

 

Bostadsrätten i Täby Park blir deras första gemensamma boende och en av de största investeringarna man gör i livet. Hur känns det?

 

”Vi är båda ekonomiskt lagda och gillar att spara och investera. Vi följer marknaden och vi känner oss trygga i att köpa i Täby Park. Nu är det mer en fråga om hur mycket kontantinsats som är bra att lägga. Man kan aldrig spekulera i hur det går. Det viktiga är att ha en stark grund när man går in i ett stort bostadsköp”, säger Pernilla.

 

I kvarteret BRF Klövern bygger Skanska sina första bostadsrätter. Kvarteret ligger i korsningen mellan Boulevarden och en stadsgata som löper parallellt med den kommande Stadsdelsparken, nära till Roslagsbanans station.

 

Denna artikel har tidigare publicerats i Täby Park Tidning.