Oscars delikatesser förhöjer smaken i Täby Park

En deli alldeles runt hörnet med de bästa råvarorna och många andra spännande delikatesser, är naturligtvis ett måste om man bor i en storstad.  Därför finns Percys Kött & Delikatesser på Boulevarden i Täby Park sedan någon månad.

Här står delikungen själv, Oscar Svanström, vd och butikschef på Percys sedan 2020. Oscar var med och byggde upp deliavdelningen i Ica Kvantum i Värtahamnen 2009 och där stannade han tills Percys lockade.

För de boende i och omkring Norrviken i Sollentuna är Percys ett begrepp sedan 30 år. När det ska handlas kvalitetsmat är det dit man går. Korvar och kroppkakor, färdigrätter och exklusiva styckdelar, som vardagsmat och det extra goda till helgen.

När det blev aktuellt med att etablera sig i Täby Park handlade det om att ta med det bästa från huvudbutiken i Norrviken.

”Det var kanske det svåraste, att plocka ut ett sortiment som skulle vara det som bäst föll Täby Park-borna i smaken. Men jag tror att vi har lyckats för det har varit full fart, fredag lördag, för att inte tala om påskhelgen som var riktigt bra”, säger Oscar Svanström.

Självklart så lägger Percys in sina egna sillar av alla de sorter.

Att etablera en ny rörelse är förstås ett stort steg, det lättaste var faktiskt att flytta in.

”Att komma till en nybyggd, fräsch och färdig lokal och i princip bara låsa upp och lyfta in kylar och varor var en enkel process”

Bland storsäljarna finns de olika pajerna och kroppkakorna som är en favorit även i Norrviken. Även köttsortimentet, Black Angus är populärt. Hamburger- och korvsortimentet är det stor åtgång på, egenstoppad korv och korvar från bland annat Vaggeryds chark i korvmeckat Småland.

Bra kvalitet ligger på en annan prisnivå än det som reas ut i livsmedelshallarna, men Oscar tycker det är viktigt att man tänker efter vilka råvaror man köper. Det är bättre att investera i smaken än hur mycket kött man får för pengarna, menar Oscar.

”En fin ryggbiff på 300 gram kostar ju lite mer, men genom att helsteka, skiva upp köttet, dela upp i mindre bitar och varva med goda grönsaker och tillbehör blir det en större smakupplevelse än om man väljer standardbiffen.”

En ständig fråga som diskuteras inom livsmedelsbranschen är det stora matsvinnet.

”När jag kom till Percys för två år sedan blev jag imponerad av hur lite som slängdes och hur allt kan tas till vara. Det utvecklar vi vidare. När det är lugnt i butiken kan jag till exempel skära ned kött som blir pyttipanna. Jag tror faktiskt att vi är bland de bättre i branschen att ta hand om matsvinnet.”

Oscar kommer inte att stå bakom disken i Täby Park alla dagar.

”Jag tycker det är viktigt att vara här minst en dag i veckan och träffa folk och se hur det fungerar. Öppningen i Täby Park är något nytt för oss, det är vår första deli som vi har vid sidan av butiken i Norrviken och faller det väl ut kan det bli fler.”

 

För den som vill provsmaka finns Percys på Boulevarden 24 i Täby Park och är öppet onsdag-fredag 12–18 och lördag 10–14.