Sju tankar att ta med när du byter bostad

Att köpa bostad är ingen man är van vid, det är ett stort beslut som tas några få gånger i livet. Här kommer några enkla tips kring hur beslutsprocessen kan bli lite enklare när du väljer ditt framtida boende i Täby Park.

 

1. Tänka nytt?

 

Att köpa bostad hör till de största besluten i livet, både känslomässigt och finansiellt.  Se bortom inflyttningsfesten, här ska du bo och trivas länge. Att flytta till ett nytt område innebär också att du är med och formar det samhälle som växer fram. Nyproducerat boende är dessutom ytsmartare och miljösmartare, vilket kan kännas skönt.

 

2. Nödvändigt eller önskvärt?

 

Altan eller balkong? Söderläge? Lista vad som verkligen är nödvändigt och vad som skulle vara trevligt, men som inte är prioriterat. Då når du snabbare fram till beslutet om vilken bostad som passar dig.

 

3. Är det din planlösning?

 

Öppen planlösning, eller är rumsindelning och fler möjligheter till förvaring det viktigaste? Försök föreställa dig lägenheten både till vardags och fest och om livet kommer att få en bra plats här.

 

4. Provpendla

 

Är jobbresan acceptabel även i rusningstid? Vilka är de bästa möjligheterna att ta sig till kvällsaktiviteter? Ta bussen, pendeln, cykeln och bilen till och från det nya boendet.

 

5. Kameraredo

 

När visningsdagarna kör igång är det många intryck som ska tas in. Ha kameramobilen redo och låt den fungera som extraminne.

 

6. Var i området?

 

Vad är viktigast i närmaste omgivningen, pendeltågsstation, lekplats, skola, cykelverkstad, parkering, gym, kvarterskrog, affär? I ett nytt område är det mesta planerat, ner till vilken typ av verksamheter som ska finnas i närheten. Även om det inte syns nu, ta reda på eller fråga vad som kommer att finnas i din närmaste omgivning, så kan det vara ett steg på vägen vid valet av rätt läge.

 

7. Nytt boende - nytt liv

 

Vad kommer att hända i din nya omgivning? Kommer du ny till en stadsdel känner du dig mer hemma när du tagit reda på vad som sker i ditt nya liv. Det är kan vara läge att testa nya utmaningar när simhallen ligger på promenadavstånd, cykelklubben letar efter nya medlemmar och lokala bandet söker sångare.

 

 

Denna artikel har tidigare publicerats i Täby Park Tidning.