Stadsliv och naturnära - en härlig kombo

Jörgen och Susanna Engvall kom från Gävle till Barkarbystaden för sex år sedan och var på vippen att flytta tillbaka när sonen Alexander skulle börja förskoleklass.

Orsaken till att de ville flytta till Gävle igen var att de inte var nöjda med det utbud och de inriktningar som skolorna i området erbjöd. De hade nästan börjat packa när det kom ett erbjudande om att hyra lägenhet i Täby Park.

- Jag hade faktiskt glömt bort att tala om för Susanna att jag ställt mig i bostadskö till Täby Park, säger Jörgen och småler.

Nu blev det bråttom att fatta ett beslut. Arbetskamraterna hade pratat gott om kommunen så de gick på informationsmöten på skolor i närheten av Täby Park.

- Det var klockrent. De sa alla de saker som vi frågat om länge vad gäller lärande och pedagogik, säger de båda.

De ville också bo i Norrort så att de enkelt kan ta sig ut på E4:an och åka till lantstället i Lingbo i Hälsingland.

Nya kvarter och folkliv

De tycker att det känns fantastiskt i Täby Park, att både se och följa utvecklingen av hur stadsdelen tar form, särskilt kvarteren som är byggda mot Boulevarden.

- När det kommer café och restaurang och annan verksamhet dit kommer det att bidra till folkliv och skön stadskänsla säger de.

Jörgen och Susanna berättar att det mesta i deras liv kretsar kring sonen Alexander och hans aktiviteter. Men även kultur av alla de slag står också högt upp på listan av de saker som de tycker om att ägna sig åt. Museum, teater, musik och konserter.

- Jag har en hel låda med konsertbiljetter bland annat Elton John, Pet Shop Boys, Kiss och Ozzy Osbourne, som väntar på att coronatiderna ska gå över, säger Jörgen.

Han har alltid varit historieintresserad, något som även Alexander tycker är kul. Därför blir det en hel del besök på museum. Naturhistoriska, Livrustkammaren, Medeltidsmuseet och Wasa museet är några av favoriterna.

- Och Täby Park har ju en perfekt placering. Det går ju så smidigt att ta sig till och från Stockholm med Roslagsbanan. Bara 12 minuter – och ännu bättre kommer det bli när den byggs ut ytterligare menar Susanna och Jörgen.

Toppen för barnfamiljer

Alexander gillar att titta på utvecklingen av stadsdelen och hur det går till när det byggs nya hus och kvarter runtomkring.

- Det är en ynnest för barnfamiljer att bo här. Det är så mycket vi har lärt oss genom att på ett säkert sätt och på nära håll kunna titta på exempelvis dumpers, lyftkranar och traktorer. Det är spännande att se hur arbetet går till och hur området blir klart allt eftersom. Hela tiden ser vi hur byggena städar undan och gör det trivsamt och fint i gatumiljön, säger de.

Nära till allt

Susanna och Jörgen tycker om kombinationen med stad och öppna ytor, grönområden och närheten till det mesta inom både kultur och idrott. Vad du än är intresserad av eller vill göra hittar du det i närheten, menar de.

Paret Engvall tycker att det råder en skön nybyggaranda i Täby Park och att det präglas av en vänlig och trevlig atmosfär. De välkomnar och ser med tillförsikt fram emot att fler människor och grannar flyttar in till stadsdelen

- Vi är en del av något som håller på att växa fram. Det är en trevlig stämning och alla hälsar på varandra. För Alexander är detta redan hemma - så varför ska man bo någon annanstans?