Ny vintagebutik öppnar mitt i Täby Park

Nathalie slipper pendla med jobb och bostad i samma kvarter

För Nathalie Glad blev det dubbelträff i Täby Park. I samma hus som hon och hennes kille hittade bostad fanns också den perfekta lokalen för secondhand-affären som ytterligare förstärker Täby Parks hållbarhetsprofil.

”Täby Park är verkligen det perfekta läget, fritt och öppet och ändå nära till centrala Täby och kommunikationer. Jag är uppvuxen i Täby och det är kul att se hur snabbt de nya kvarteren växer fram här i området med bostäder, affärer, badhus och skolor”, säger Nathalie.

I månadsskiftet mars/april går flyttlasset och sedan några veckor är nya vintagebutiken ”Walk in Closet” igång. Den ligger strategiskt placerad vid Boulevarden, den blivande paradgatan i Täby Park. Nathalie hade även tidigare arbetat i butik, men kände att nu var det dags att starta eget. Så blev det, med mamma Mona, som också jobbar i butiken.

”Vi vill att det ska kännas som att komma in i sin egen walk in closet, därav namnet. Vi satsar på att ha en blandning av både märkeskläder och fynd i vintagebutiken. Vi inriktar oss främst mot dam men det finns även barn- och herrkläder i sortimentet. Det känns förstås extra bra att hållbarhet och återvinning är prioriteras högt i Täby Park.”

walk in closet vintagebutik på boulevarden 62 i Täby Park
Nyöppnade vintagebutiken Walk In Closet på Boulevarden 62 i Täby Park

Sociala medier bidrog till att lagret fylldes snabbt

Att komma igång och få ihop ett lager var inga problem. Efter några inlägg på lokala sociala medier strömmade det in kläder. ”Vi var nästan chockade när fick in jättemånga fina plagg. Ett tag var vi tvungna att säga stopp, men att vi fick in så mycket fint till vår öppning var verkligen roligt. Nu har vi en maxbegränsning på tio plagg.”

Även kunderna har strömmat till. På grund av corona är det begränsningar i butiken vilket har lett till köer ibland.

”Vi är så glada att kunderna hittat hit. Till en början är det mest våra nya grannar här i Täby Park, men det kommer mer och mer kunder från övriga Täby och andra delar av Stockholm.”

Företag som Nathalies Walk in Closet är viktiga byggstenar i Täby Park. Dels för att företaget har en stark hållbarhetsprofil, men också för att Nathalie har valt att bo på samma plats som hon arbetar.  I Täby Park kommer det att finnas plats för 20 000 människor och upp till 5 000 arbetsplatser när stadsdelen är fullt utbyggd.

Boende och arbetsplatser sida vid sida

Det som varit centralt från att de första planerna lades är att Täby Park skall vara stadskvarter där boende och arbetsplatser finns sida vid sida. Ett långsiktigt mål var att de boende i Täby ska slippa pendla och kunna gå eller cykla till jobbet. Även skolor och många andra viktiga samhällsfunktioner finns inom promenadavstånd.

Intresset hos företagen att etablera sig i Täby Park har varit stort. I den nuvarande byggnadsetappen finns det få lokaler kvar att hyra. För närvarande finns det lediga lokaler som är lämpliga för restaurangverksamhet och butiker. Viss typ av verksamhet kan etableras i den gamla galoppläktaren som kommer att finnas kvar i ytterligare några år. Nästa kvarter med fler affärslokaler kommer att vara klara 2022 med plats för gym och restaurang t ex. Även kontor planeras i takt med efterfrågan. Stora och små verksamheter som har ett lågt miljöavtryck och en hög hållbarhetsprofil är extra välkomna.